Gábor Dénes-díjat vett át Székely Vladimir, a BME VIK egyetemi tanára

2009. december 21.

Gábor Dénes-díjat adott át dr. Székely Vladimír villamosmérnöknek, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanárának Hiller István oktatási és kulturális miniszter december 17-én, Budapesten. A húsz éve az innovációért, a kutatásért, a műszaki értelmiség elismeréséért alapított díj átadásán a miniszter hangsúlyozta: amit a középkorban a föld, azt jelenti a 21. században az oktatás, a kultúra és az innováció.


Székely Vladimír 1941. január 11-én született Budapesten. 1964-ben, a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett villamosmérnöki oklevelet. Ettől az évtől munkatársa az Elektronikus Eszközök Tanszékének, 1990 és 2005 között pedig a tanszéket is vezette. Az egyetemi doktori címet 1970-ben, a kandidátusi fokozatot 1978-ban, a műszaki tudomány doktora fokozatot 1989-ben szerezte meg. Jelenlegi beosztásában egyetemi tanár.
Kutatási területe főként az integrált áramkörök számítógépes tervezése, különös tekintettel az áramkör szimulációra, a termikus szimulációra és a félvezető eszközök modellezésére.

A Gábor Dénes-díj a NOVOFER Alapítvány műszaki-szellemi alkotásért kuratóriuma által odaítélt elismerés, a Hazai és a Nemzetközi Gábor Dénes-díj gyűjtőneve.

\"\"