E.ON támogatás a Mûegyetemnek - együttmûködési megállapodás aláírása 2009. október 8.

2009. október 13.

Sajtóközlemény

2009. október 8.

30 milliós E.ON támogatás a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnek a 2009-2011-es időszakra

Újabb együttműködés a BME és az E.ON között a minőségi hazai műszaki oktatásért

Az E.ON és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vezetősége csütörtökön aláírta azt a hosszú távú megállapodást, melynek keretében a vállalat szakmai és tudományos ösztöndíjakkal, projekt-támogatásokkal és egyéb programok finanszírozásával célzottan segíti a hazai műszaki oktatást és mérnökképzést. A 2009/10 és a 2010/11-es tanévekre 15-15 milliós támogatást – összesen 30 millió forintot – ajánlott fel hazánk második legnagyobb külföldi befektetője a BME-nek.

A szerződés ünnepélyes aláírásán a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem részéről részt vett Dr. Péceli Gábor rektor, Dr. Vajta László dékán, a Villamosmérnöki és Informatikai Kar vezetője. Az E.ON részéről Bakács István igazgatósági tag és Jamniczky Zsolt, az E.ON Központi Ügyek igazgatója írta alá a megállapodást.

„Örömmel tölt el bennünket, hogy Magyarország legnívósabb egyetemeit támogatva a minőségi képzést és az egyetemeken folyó magas színvonalú szakmai munkát segíthetjük. Támogatásunk célja a magyarországi műszaki oktatást és kutatást a nemzetközi élvonalban tartani, valamint lehetőségeket teremteni magyar mérnökök számára az E.ON-on belül is” – mondta el a rendezvényen Bakács István az E.ON képviseletében.

A gazdasági válság ellenére az E.ON az idei évben sem vonta meg támogatásait, épp ellenkezőleg: nem csupán megtartotta meglévő támogatásait, de bővítette is a támogatások körét és mértékét, ezzel is bizonyítva, hogy hosszú távú befektetőként és munkáltatóként van jelen hazánkban.�

Az E.ON évek óta elkötelezetten támogatja az oktatást, ennek elismeréseképpen az Oktatási és Kulturális Minisztérium Kármán Tódor-díjat adományozott 2008 decemberében az E.ON Hungáriának. A díjat a magyarországi oktatás, képzés, felnőttoktatás és tudományos kutatás érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért nyerte el a vállalat. Az E.ON változatos formában segíti az oktatást: ösztöndíjakkal, kutatási pályázatokkal, publikációs díjjal, könyvtárbővítéssel, K+F támogatással, valamint szakmai konferenciák és rendezvények támogatásával. �

Sajtómegjelenések

MTI – 2009. október 8.

Műszaki Fórum – 2009. október 9.

ATV - 2009. október 8.

Magyar Elektronikai Egyesület – 2009. október 9.