Blokklánc oktatások

2021. június 21. – 2021. június 24.

Blokklánc oktatások és webinar a BME VIK és az EIT Digital együttműködésében

Folytatva az eddigi sikeres együttműködést, a Kar oktatói ismét ipari blokklánc tanfolyamokat hirdetnek, az EIT Digital szervezésében, elsősorban a konzorciális blokklánc alkalmazásokra fókuszálva. A blokklánc alapú megoldások jelentősége és alkalmazási lehetőségei várhatóan az élet számtalan területét megváltoztatják, legyen szó digitális jegybankpénzről, beszállítói láncok menedzsmentjéről, vagy a gyártástechnológia digitalizálásban kiemelt jelentőségű „Digital Twin” megközelítésről.

A tanfolyamok célja olyan tudás átadása, melynek birtokában a résztvevők képesek lesznek saját üzleti területükön a blokklánc technológia nyújtotta lehetőségek felismerésére, azok előnyeit és korlátait, ki tudnak értékelni alternatívákat és alkalmazási mintákat.

A BME a Linux Foundation Hyperledger projektjének akadémiai tagja, így e legfrissebb fejlesztési irányokat is bemutatjuk a tanfolyamokban. Részt veszünk a kapcsolódó szabványosítási folyamatokban, erre építve a tanfolyamon bemutatjuk a különböző szolgáltatók platformjainak várható egységesítési irányait.

A tanfolyamokat az EIT Digital Professional School programjának összeurópai pályázatán elnyert támogatás segítségével fejlesztettük ki. Az EIT Digital az EIT (European Institute of Technology) digitális átállást támogató szervezete, mely vezető ipari és alkalmazói körök igényei alapján támogatja az európai innovációt és oktatást.

Bővebb leírás a tanfolyamokról, melyeken a résztvevők által hozott esettanulmányokat dolgozzuk fel:

Általános döntéshozói tanfolyam (Mire jó a blokklánc/hogyan lehet kiértékelni az alkalmazási lehetőségeket?)

https://professionalschool.eitdigital.eu/blockchain-for-the-decision-maker

Fókuszban a digitalis gyártástechnológia és logisztika (Hogyan támogassuk az ipari digitalizációt? Mik a várható akalmazási területek, hogyan termelhet  értéket a blokklánc a gyártásban?)

https://professionalschool.eitdigital.eu/blockchain-for-digital-manufacturing-and-logistics

A témáról angol nyelvű webinart tart az érdeklődöknek Dr. Kocsis Imre és Dr Gönczy László, mely ingyenes, de regisztrációhoz kötött:

http://eitdigital-5452074.hs-sites.com/blockchain

 

« Összes esemény