BME VIK Open Day

2020. november 27.

BME VIK nyílt nap november 27. péntek 15.00-tól online

http://palyavalasztas.vik.bme.hu/

Program:

15:00 Dr. Tevesz Gábor: Bemutatkozik a BME VIK
Hol áll a BME VIK diplomája a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacon? Milyen szakmákat kínálunk, milyen tartalommal és milyen lehetőségekkel? Hogyan érdemes készülnie a felsőoktatásba egy középiskolásnak? Extra ajánlatok bevállalós diákoknak!

16:00 Dr. Sántha Hunor: Bioérzékelők
Szemléletes magyarázatok az anyag és az élet szerkezete / természete / mérhetősége témakörében. Fejlesztési és innovációs megfontolások az elméleti tudás alapjairól építkezve. Tekints be a BME VIK Szenzor és Mikrofluidika Labor vezetője által vezetett élőben felvett "Lányok Napja 2020" ismeretterjesztő szemináriumba.

16:40 Dr. Forstner Bertalan: Most akkor ott van, vagy nincs ott?
A technológia látványos. A technológia a háttérből szolgál. A technológia megmutat dolgokat, amik segítenek az ügyeinkben. A technológia észrevétlenül megoldja, ami fel sem tűnik nekünk. Most akkor ott van, vagy nincs ott? Minden mindennel összefügg. Lássuk hogyan! (Vagy pont, hogy ne lássuk?)

17:20 Dr. Dudás Levente: Magyar zsebműholdak
5 centis kocka a világ eddigi legkisebb működő műholdja tudományos kísérlettel a fedélzetén. Mi a  magyar műholdak sikerének titka? Mi  is az az elektroszmog? Egyetemisták gyakorlati űrtechnológiából diplomáznak a Műegyetemen?

Az előadásokat követően 18:00 órától Chatszobákat nyitunk, ahol felkészült hallgatóink minden kérdésedre választ adnak: Legyen szó felvételiről, kollégiumról vagy bármiről, ami segít a tájékozódásban!

Az élő közvetítés a Kar YouTube csatornáján 18:00-ig tart.

Friss információk:

http://palyavalasztas.vik.bme.hu/

« Összes esemény