ISSE konferencia az ipar és a tudomány együttműködésével

2015. május 14.

A 38. ISSE – International Spring Seminar on Electronics Technology – konferencián, melyet Egerszalókon rendezett meg az Elektronikai Technológia Tanszék , 13 országból 150 fő vett részt  – kutatók, ipari szakemberek, egyetemi oktatók.  Vajta László dékán és Harsányi Gábor tanszékvezető örömüket fejezték ki a megnyitón, hogy az  IEEE CPMT (Components, Packaging and Manufacturing Technologies) zászlaja alatt futó konferenciasorozat regionális kezdeményezésből igazi nemzetközi konferenciává vált, mely az Egyesült Államokból is vonzza a kutatókat.

2015. május 6-10. között 98 poszter-és 16 szóbeli előadás, valamint 8 „keynote” prezentáció hangzott el. Előadást tartott többek közt Nihal Sinnadurai (ATTAC, IEEE distinguished lecturer), Karlheinz Bock (Fraunhofer IZM, TU Berlin) vagy James E. Morris (Portland State University, IEEE distinguished lecturer) és hazánkból Gyulai József akadémikus (MFA-BME).  Az absztraktok elbírálásában 54 fős nemzetközi bizottság segédkezett. Az esemény tradicionálisan befogadó a fiatal tudósok irányába is azzal a nem titkolt céllal, hogy a feltörekvő generáció tagjai mielőbb megtanulják a publikálás és konferencián való viselkedés normáit. A fiatalok közül idén a torinói műegyetem (Politecnico di Torino) hölgy doktorandusza (Beatrice Miccoli) nyerte a Best Paper díjat. A kilenc további díjazott mellett a szponzorok is kiemelt figyelmet kaptak. A Continental és a Bosch keynote előadásai (Balogh Bálint, ill. Szabó Csaba tolmácsolásában), valamint az első nap Eurotraining kurzusokkal fuzionált prezentációi a gyakorlati alkalmazás fontosságát is előtérbe helyezték.

A szervezők ETT-s csapata mellett az EET is képviseltette magát a rendezvényen, a hazai intézetek közül a Debreceni Egyetem, a Szent István Egyetem és a BAY-ATI munkatársai is részt vettek az előadásokon. A hazai elektronikai ipar nagyvállalatai  és KKV-i közül 14 képviseltette magát, ami azt is mutatja, hogy a hazai ipar kiemelten fontosnak tartja a szakmai rendezvények támogatását, az egyetemi hallgatók és fiatal kutatók ipari kapcsolatokba történő  integrálását.


További információk:

http://isse-eu.net/isse2015/

http://isse-eu.net/