Európa legjobbja a magyar informatikus csapat

2014. október 14.

Az október 2-4. között Franciaországban lezajlott szakmai Európa bajnokságon a magyar informatikus csapat magabiztos teljesítménnyel nyerte meg az aranyérmet. A 25 ország részvételével 41 különböző szakmában zajló EuroSkills 2014 versenyen az informatikusok a magyar küldöttség legjobb teljesítményét nyújtották, így a „nemzet legjobbja” kitüntetést is ők kapták.

A csapat tagjai: Pető Roland (VIK), Varga Ákos (VIK), Bora László. Gratulálunk!

Az EuroSkills verseny

Az EuroSkills a legrangosabb európai szakmai verseny, amit minden második évben rendeznek meg. Magyarország májusban nyerte el a 2018-as verseny rendezési jogát, az idei seregszemle a franciaországi Lille-ben zajlott, több mint 450 versenyző részvételével. A magyar küldöttség 15 szakmában képviseltette magát, és végül 4 arany, 2 ezüst és 5 bronzéremmel térhetett haza. A nemzetek rangsorában ez a nagyon előkelő hatodik helyet eredményezte.

Bora LászlóPető Roland és Varga Ákosközel másfél éves intenzív felkészítés után mérte össze tudását és felkészültségét Európa legjobbjaival. A háromnapos verseny során egy összetett informatikai hálózat felépítése és beállítása volt a feladat, de a zsűri a rendszer biztonsági beállításait is részletesen tesztelte. A magyar fiúk mindhárom napon a legmagasabb pontot érték el a mezőnyben, így teljesen megérdemelten állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára.

Részletek

A versenyről