Most Influential Paper díj a VIK két oktatójának

2014. augusztus 25.

Rendkívül komoly szakmai megtiszteltetésben, Most Influential Paper díjban részesül a VIK MIT Hibatűrő Rendszerek Kutatócsoportunk két vezető oktatója, Dr. Varró Dániel és Prof. Pataricza András a MODELS 2014 konferencián (IEEE/ACM 17th International Conference on Model Driven Engineering, Languages and Systems), amely a modellalapú rendszer- és szoftvertervezés legrangosabb nemzetközi tudományos fóruma. 

A konferencia végrehajtó bizottsága minden évben a 10 évvel korábbi konferencián bemutatásra került cikkek közül választja ki azt az egyet, amelynek a kutatási területre és szakmára gyakorolt hatását 10 év távlatából a legjelentősebbnek tart. Idén a bizottság Varró Dániel és Pataricza András  "Generic and Meta-Transformations for Model Transformation Engineering" UML 2004 konferencián elhangzott cikkét részesítette e rangos díjban (A cikk elérhető a Springer kiadónál és szerzői változatban) .

A cikk főbb gondolatairól, jelentőségéről és szakmai utóéletéről Varró Dániel tart majd 60 perces előadást a MODELS 2014 konferencián október 2-án Valenciában.